Sutil neemt geen overhaast besluit

Adrian Sutil is een van de Formule 1-coureurs die nog geen stoeltje voor 2012 heeft gevonden. De Duitser kende een goed seizoen bij Force India maar moest daar toch plaatsmaken voor Nico Hülkenberg. Ondanks dat er nog maar een paar zitjes vrij zijn wil Sutil niet overhaast bij een renstal tekenen.

"Er is nog niets officieel, maar we denken dat Paul en Nico volgend jaar voor Force India rijden," zei Sutils manager Manfred Zimmermann tegen Motorsport-Magazin kort voordat Force India de rijdersbezetting voor 2012 bekend zou gaan maken. Op dat moment was hij voor Sutil in gesprek met twee teams, maar dat zijn voormalig team daar niet meer bij zat. "We moeten nu in alle rust alle opties op een rijtje zetten en goed bekijken, alvorens een beslissing te nemen."

Momenteel hebben alleen de teams Williams en HRT officieel nog een stoeltje vrij. Sutil is gewild omdat hij met sponsor Medion geld kan meebrengen. Bij Williams speelt verder mee dat de renstal op zoek is naar een ervaren rijder naast de al vastgelegde Pastor Maldonado. Het team uit Grove heeft in het afgelopen half jaar een technische herstructurering doorgemaakt en de motoren van Cosworth ingeruild voor die van Renault om zo te proberen de teleurstelling van het seizoen 2011 in 2012 uit te wissen.

Daarnaast zijn er nog onofficieel een aantal stoeltjes vrij in de Formule 1 voor 2012. Het meest wordt de plaats van Jarno Trulli bij Caterham F1 Team genoemd. Ook Kamui Kobayashi lijkt zijn plaats bij Sauber niet helemaal zeker te zijn, terwijl er daarnaast aan de stoelposten van Timo Glock bij Marussia wordt gezaagd. Vitaly Petrov zou in beeld zijn om de Duitser te vervangen.

Tot slot doen er geruchten de ronde over Ferrari-rijder Felipe Massa, al lijkt het vrijwel zeker dat de Braziliaan wel het hele seizoen 2012 zal gaan racen. Voor 2013 lijken Robert Kubica en Sutil in beeld te zijn om hem op te volgen. Dit is ook de reden waarom volgens de geruchten Sutil vooralsnog niet voor meer dan één seizoen wil tekenen bij Williams.