Schaatser De Vries klopt ploeggenoot in marathon

Schaatser Bob de Vries heeft in Heerenveen de tweede wedstrijd meetellend in de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven. De rijder uit de BAM-ploeg was in de eindsprint van de kopgroep te sterk voor zijn ploeggenoot Jorrit Bergsma. Joost Juffermans werd derde, terwijl Ralf Zwitser het klassement blijft leiden.

De 125 ronden tellende wedstrijd was er een met vele ontsnappingspogingen. Bij een ervan wist De Vries na 75 ronden het peloton op een ronde te zetten. Bergsma, de winnaar van vorige week, ging daarna op avontuur en ook hij wist een ronde te pakken. De BAM-ploeg controleerde daarna de wedstrijd. Nadat het peloton was gefinisht maakten De Vries en Bergsma er een leuk schouwspel van, waarbij De Vries uiteindelijk als eerste de sprint inzette en Bergsma net tekort kwam.

Bij de vrouwen ging de zege naar Foske Tamar van der Wal. De 25-jarige Groningse was de sterkste in een kopgroep van vijf rijdsters. Mariska Huisman pakte de tweede plaats voor Nadine Seidenglanz die in de slotfase een ontsnappingsfase een ontsnappingspoging plaatste en in de laatste ronde nog stilviel, waardoor Van der Wal haar tweede zege van het seizoen kon boeken. Dankzij de tussensprints pakte Huisman de leiding in het klassement.