[Serie A] Roma boekt eerste competitiezege bij Parma

AS Roma heeft zijn eerste competitiezege van het seizoen geboekt. In Parma was een doelpunt van Daniel Osvaldo genoeg voor de 1-0 overwinning. Roma, dat zonder Maarten Stekelenburg aantrad, klimt door de zege uit de gevarenzone en is nu elfde in de Serie A. Parma staat onder de degradatiestreep met drie punten uit vier duels.

Ondanks de overwinning moet Roma-trainer Luis Enrique nog veel werk verrichten. De bezoekers waren in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk en lieten pas na een halfuur het eerste schot op doel noteren. Parma was de betere ploeg, maar kon geen grote kansen creëren.

Dat resulteerde na rust in een achterstand voor de thuisploeg. Een prima pass van Daniele de Rossi kwam op het hoofd van Osvaldo. De Argentijnse aanvaller liet met zijn eerste competitietreffer Parma-doelman Antonio Mirante kansloos. Hoewel Roma daarna onder druk kwam te staan, bleef het wel aan de goede kant van de score.

Eljero Elia kende een teleurstellend debuut bij Juventus. De Oranje-international stond in de basis tegen Catania, maar werd al in de rust gewisseld door trainer Antonio Conte. Op dat moment stond Juventus met 1-0 achter door een doelpunt van Gonzalo Bergessio.

In de tweede helft zette Milos Krasic de gelijkmaker op het scorebord. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de zege, maar een doelpunt bleef uit. Juventus blijft ondanks het puntverlies leider in de Serie A. De Oude Dame heeft na vier speelronden acht punten verzameld.

Roma boekt eerste competitiezege bij Parma (Foto: Novum)