[Primera División] Ruime zeges Barça en Real

FC Barcelona en Real Madrid hebben zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt in de Primera Division. Barcelona won, mede dankzij drie goals van Lionel Messi, met 5-0 van Atletico Madrid. Cristiano Ronaldo eiste met drie doelpunten een hoofdrol voor zich op namens Real in de derby tegen Rayo Vallecano: 6-2.

Barcelona kende totaal geen problemen met Atletico, waar topscorer Radamel Falcao er niet aan te pas kwam. Binnen een kwartier stond de thuisploeg dankzij David Villa en een eigen doelpunt van Miranda al op 2-0. Daarna begon de Messi-show. De Argentijn maakte er in de 26e minuut 3-0 van en was na rust op fraaie wijze nog twee keer succesvol.

Real, dat uit de laatste twee wedstrijden slechts één puntje had gepakt, kwam thuis tegen Vallecano al binnen een minuut op achterstand. Pas aan het eind van de eerste helft kwam de formatie van José Mourinho op gang. Bij een 3-2 voorsprong raakte Real in de 55e minuut Angel di Maria kwijt met rood, maar dat stond een ruime overwinning niet in de weg.

Valencia liet de kans liggen om koploper te worden. Met Hedwiges Maduro in de basis werd met 1-0 verloren bij Sevilla. Real Betis, de enige ploeg zonder puntverlies, komt pas maandag in actie tegen Getafe.

Ruime zeges Barcelona en Real Madrid (Foto: Novum)