'Transferwindow moet op de schop'

De FOK!sportbezoekers zouden de transferwindow alleen buiten de competities willen plaatsen. Zo blijkt uit een poll op FOK!sport. Liefst 57,7% van de 331 stemmers vind het huidige systeem competitievervalsing en zal het liefst de window laten sluiten op het moment dat de competitie van start gaat.

"Alleen buiten de competities, of ten minste hooguit twee dagen voor de derde speelronde weer begint," zei EricOscuro in een reactie over hoe de transferwindow er volgens hem uit moet komen te zien. "En bij de winterstop een transferwindow van hooguit nog een ronde tot men weer begint."

Precies 16% (53 stemmers) vind het huidige systeem, waarbij in de zomer tot en met 31 augustus en in de winter tot 31 januari kan worden gehandeld in spelers, precies goed. Nog 13,9% (46 stemmers) vind dat er alleen in de zomerstop transfers moeten zijn. FOK!user DaBeetle ziet daarbij echter praktische bezwaren; "Hoe moeten bijvoorbeeld de scandinavische clubs hun transfers doen dan, als er geen winter transfer window zou zijn?"

De overige 12,4 % van de stemmers vind dat er gewoon het gehele jaar transfers mogen plaatsvinden bij het voetbal.