Moisander: "Ik wilde graag naar PSV"

Afgelopen transferperiode klopte PSV bij AZ aan om te praten over een mogelijke transfer van Niklas Moisander. De Eindhovense ploeg deed zelf een bod, maar tot ergernis van Moisander zelf werd deze meteen door AZ geweigerd.

Moisander maakte, toen PSV interesse toonde, de clubleiding van AZ meteen duidelijk dat hij open stond voor een transfer. "Ik heb AZ gezegd dat dit een unieke kans voor me was. PSV deed ook een goed bod. Maar de club vond me te belangrijk en wilde voor dat bedrag niet meewerken. Een arbitragezaak was voor mij geen optie. Maar ik heb er wel over nagedacht om ‘moeilijk’ te gaan doen. Heel kort. Uiteindelijk wilde ik dat niet voor mijn medespelers, de supporters én AZ. Men had me immers ook aanvoerder gemaakt", aldus de Finse verdediger in De Telegraaf.

Toch blijft hij balen van het feit dat de transfer niet doorging: "Ik vind nog steeds dat men mij had moeten laten gaan, ben er niet blij mee hoe het is gegaan. Je weet als speler nooit hoeveel kansen je krijgt om hogerop te komen. Als me dat, ondanks de toezegging van AZ de volgende keer mee te werken, niet meer lukt, zal ik dat Earnest Stewart en Gertjan Verbeek verwijten. Misschien is verwijten niet het juiste woord, maar happy zal ik niet zijn."

PSV haalde vervolgens Timothy Derijck van ADO Den Haag binnen als nieuwe verdediger.