OPTA sluit 0900-nummers nudoneren.nl af

De OPTA heeft ingegrepen bij nudoneren.nl. De telecomwaakhond vermoedt na een vooronderzoek misbruik en heeft de 0900-nummers die de site gebruikt voorlopig buiten gebruik laten stellen. Nudoneren.nl roept mensen op een deel van hun beltegoed aan een goed doel te doneren door met een 0900-nummer te bellen.

De OPTA deed het vooronderzoek naar aanleiding van negatieve berichten in de media over nudoneren.nl. De toezichthouder gaat nu uitgebreid onderzoek doen om vast te stellen of echt sprake is van misbruik.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) waarschuwden vrijdag mensen die geld willen overmaken voor de Hoorn van Afrika, dit niet te doen via nudoneren.nl. De site is volgens de SHO in handen van fraudeurs.

In een verklaring op de website nudoneren.nl staat dat de initiatiefnemers niets te verbergen hebben en meewerken aan het onderzoek van de OPTA. Dat er nog geen geld is overgemaakt aan giro 555 ten behoeve van de hongersnood in de Hoorn van Afrika zou komen doordat de provider die het beltegoed int niet uitbetaalt. Hier zou druk over onderhandeld worden.

De OPTA laat weten de provider opdracht gegeven te hebben voorlopig geen betalingen te doen.