Verbeek wil vroeg beginnen met AZ

AZ-trainer Gertjan Verbeek is een harde werker. Wat er ook gebeurt, hij heeft besloten dat zijn ploeg de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint op 26 juni.

Voor AZ zou het erg goed zijn om de vierde plek vast te houden. Die vierde plek geeft namelijk recht op direct Europees voetbal, zonder play-offs. Ook zal de ploeg die de vierde plek pakt pas in de derde voorronde van de Europa League hoeven uitkomen.

"Dit is het meest ideale scenario, want dan ben je op 16 mei klaar en kunnen de meeste spelers nog van een fatsoenlijke vakantie genieten. We hebben het in eigen hand", vertelt Verbeek aan Voetbal International. "Omdat we geen dubbele afspraken over oefenduels in die periode wilden maken, hebben we nu gewoon een datum geprikt en is er duidelijkheid; óók voor de internationals die later zullen instromen."

Verbeek wil koste wat kost de play-offs vermijden, uitschakeling daarin heeft hij al meegemaakt met Heracles Almelo. "Europees voetbal is onze doelstelling. Dat kan ook nog via de play-offs, maar dat is het maar de vraag hoe het voor je afloopt. Vorig seizoen was ik met Heracles Almelo over twee wedstrijden beter dan Roda JC en werden we uitgeschakeld. Roda werd er vervolgens weer uitgeknikkerd door FC Utrecht."