[FA Cup] Stoke City na saai duel door

Stoke City is de derde ploeg, die in de halve finale van de FA Cup staat. In een slappe wedstrijd won de ploeg uiteindelijk met 2-1 van West Ham United.

De thuisploeg kwam na twaalf minuten wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Robert Huth. Hij werd bediend door Rory Delap en werkte het leder vervolgens tegen de touwen. In het resterende deel van de eerste helft viel er nauwelijks wat te beleven. Toch slaagde West Ham United er in om op gelijke hoogte te komen.

Thomas Hitzlsperger slaagde er in om de bal bij Frederiq Piquionne te krijgen. Hij lifte de bal vervolgens over de doelman van Stoke City, Thomas Sørensen, heen die daardoor kansloos was. Er ontstond direct na de treffer wel enige commotie, omdat Piquionne de bal met de hand geraakt zou hebben.

Na twee minuten in het tweede bedrijf kreeg Stoke City een penalty. Ryan Shawcross eiste de bal op, maar slaagde er niet in om de keeper te verschalken. Na iets meer dan een uur spelen besliste Danny Higginbotham de wedstrijd door zijn eerste FA Cup-treffer te maken. In de slotfase drong West Ham United nog wel aan, maar scoorde niet meer.