Vorm: "Zuur om zo genaaid te worden"

De selectie van FC Utrecht sprak na afloop van het duel tegen FC Twente, in de strijd om de KNVB beker, over één persoon; arbiter Pol van Boekel. Na twintig minuten gaf de leidsman verdediger Tim Cornelisse zijn tweede gele prent, die vervolgens kon inrukken.

Uiteindelijk slaagde FC Utrecht er in om lang stand te houden, maar in de 77e minuut was het Marc Janko, die het doelpunt voor zijn rekening nam. Michel Vorm, keeper van de Domstedelingen, was na afloop van de wedstrijd goed ziek van de gebeurtenissen op het veld.

"Hij heeft de wedstrijd duidelijk beïnvloed," foeterde Vorm. "Bij die tweede gele was niets aan de hand, ongelooflijk dat hij Tim daarvoor van het veld stuurt. Maar ook afgezien van die rode kaart stond Van Boekel heel warrig te fluiten. En dan loopt hij ook nog de hele wedstrijd met zo'n grijns op zijn gezicht. Om gek van te worden."

De doelman van FC Utrecht vervolgde: "Heel zuur om zo genaaid te worden. Als je driekwart van de wedstrijd met tien man moet spelen, is het bijna onmogelijk om te winnen. Ik sta hier echt met een vreselijk gevoel, want ik weet zeker dat we met elf tegen elf een goede kans hadden gehad om de bekerfinale te bereiken. De scheidsrechter heeft alles voor ons verpest. Ik heb geen goed woord voor hem over."