[DfB Pokal] Duisburg naar Duitse bekerfinale

MSV Duisburg heeft zich geplaatst voor de finale van het Duitse bekertoernooi door in de halve eindstrijd met 2-1 te winnen van Energie Cottbus. Beide ploegen komen uit op het tweede niveau. Tegenstander in de finale is de winnaar van Bayern München-Schalke 04. Die wedstrijd wordt woensdagavond gespeeld.

Stefan Maierhofer zette Duisburg in de 24e minuut op voorsprong, waarna Srdjan Baljak het duel kort na rust leek te beslissen. Door een overtreding op de Nederlandse invaller Jules Reimerink in het strafschopgebied keerde de spanning toch nog terug. Nils Petersen benutte de penalty, maar Duisburg, dat na de tegentreffer met een man minder speelde, hield de laatste tien minuten stand.

Duisburg stond drie keer eerder in de finale van de DFB Pokal. Zowel in 1966, 1975 als 1998 werd de eindstrijd verloren.

(Foto: Novum)