Ook verdediging in beroep in moordzaak zonder lijk

Ook de verdediging gaat in hoger beroep in de zaak van de verdwenen amateurfotograaf Henk Peters uit het Gelderse Doorwerth. Dat heeft de advocaat van de door de rechtbank vrijgesproken Frans J. uit Oosterbeek woensdag laten weten.

De rechtbank in Arnhem bepaalde vorige week dat er te weinig bewijs is om de 41-jarige J. te veroordelen voor de moord en het laten verdwijnen van het lijk van Peters en sprak hem vrij.

De rechter veroordeelde J. wel tot veertien maanden cel voor enkele andere feiten, zoals wapenbezit en verduistering. Hij hoeft echter de cel niet meer in, omdat hij sinds zijn aanhouding in mei 2009 al 22 maanden heeft vastgezeten. De raadsman van J. is het niet eens met de opgelegde straf.

Justitie liet dinsdag al weten in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak. Het OM had achttien jaar cel tegen de man geëist. Justitie vindt dat er voldoende bewijs om de man te veroordelen.

Peters verdween spoorloos nadat hij in april 2009 het koninginnenachtconcert van Kane in Arnhem had bijgewoond. In de auto van J. werden bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen en J. bleek in het bezit te zijn van de huissleutel en het rijbewijs van Peters. Ook werd een geheugenkaartje uit diens fototoestel gevonden.