Jong Oranje verliest oefenduel van Tsjechië

Jong Oranje heeft de oefeninterland tegen Jong Tsjechië met 1-0 verloren. Tomas Micola, speler van het Franse Stade Brest, maakte in Waalwijk twaalf minuten voor tijd het winnende doelpunt. Charlton Vicento liet in blessuretijd een goede kans op de gelijkmaker liggen.

Jong Oranje had in het Mandemakers Stadion wel het meeste balbezit, maar het aantal kansen was schaars. Voor rust waren Georginio Wijnaldum en debutant Lorenzo Ebicilio gevaarlijk. De Tsjechen, die zich in tegenstelling tot Oranje wel wisten te plaatsen voor het komende EK onder 21 jaar in Denemarken, kregen een kans via Tomas Horava.

Na rust verzuimde Bas Dost de score te openen voor Oranje. Micola was even later aan de andere kant wel trefzeker. In de laatste minuut schoot Tomas Horava namens Tsjechië op de paal, waarna ADO-speler Vicento in blessuretijd strandde op de keeper.