Transfer Babel naar 1899 Hoffenheim nog niet afgerond

Liverpool en 1899 Hoffenheim hebben al een akkoord bereikt over de transfer van Ryan Babel naar Duitsland. Toch is de transfer nog altijd niet afgerond. De aanvaller, die inmiddels al medisch gekeurd is, heeft namelijk laten weten nog altijd open te staan voor een terugkeer naar Ajax.

"Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar verhuur, waarbij Ajax dan bovenaan staat," lichtte Babel in De Telegraaf toe. De speler verliet Ajax in 2007 en ging vervolgens voor Liverpool spelen. Op Anfield Road slaagde de speler er echter niet in om een basisplaats in de wacht te slepen.

"Ryan wil hoe dan ook weer aan voetballen toekomen," vulde zaakwaarnemer Winnie Haatrecht aan. "Een halfjaar in Amsterdam heeft onze voorkeur, omdat we geen voorstander zijn van een wintertransfer. Maar als Liverpool dat niet toestaat of Ajax dat niet wil, moeten we doorschakelen."

"De agenda van Ryan bood geen andere ruimte om te worden gekeurd. Daarom is hij nu al gegaan. Voor het geval hij persoonlijk tot een akkoord komt met Hoffenheim, dat uiteraard ook een mooie club is."