Uitslagen kwartfinales Copa del Rey

Vanavond werden de overige twee kwartfinales afgewerkt in de Copa del Rey. Almería en Real Madrid wisten zich beiden hun eerste wedstrijd in de kwartfinales te winnen. Volgende week dinsdag 18 januari zijn de returns. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden van vanavond.

Real Madrid - Atlético Madrid 3-1

De wedstrijd in het Bernabeu werd al snel geopend door een doelpunt van de bezoekers. Sergio Kun Agüero werd tegengehouden door Iker Casillas, maar Diego Forlan wist de bal alsnog in de zevende minuut in het lege doel te schieten.

Nog geen tien minuten later was de gelijkmaker al een feit. Na een scherpe corner van Angel Di Maria was het Sergio Ramos die raak kopte en de stand op 1-1 bracht. Even daarna was het dezelfde Di Maria die na een schwalbe een gele prent van de scheidsrechter kreeg.

In de tweede helft leken beide ploegen de strijdvaardigheid van de eerste 45 minuten kwijt te zijn. Na een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de zestigste minuut was Real Madrid echter vastbesloten om de winst te pakken. Het betekende het 31e doelpunt dit seizoen van Ronaldo.

Slecht verdedigen van de bezoekers leidde in de slotfase van de wedstrijd nog tot de 3-1. Mesut Özil maakte gebruik van de wanorde en kon de bal makkelijk intikken. Real Madrid zal aankomende dinsdag zelfverzekerd op bezoek gaan bij hun stadsgenoot.

Almería - Deportivo la Coruña 1-0

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na ruim een halfuur spelen. Knut Olav Rindaroy schoot de bal hard in het doel. Vlak daarna kreeg Almería een paar flinke kansen. Jose Ulloa probeerde het een paar keer, maar wist zijn pogingen niet in een doelpunt om te zetten.

Vlak na rust kreeg Yves Hadley Desmarets de kans om Deportivo de gelijkmaker te bezorgen, maar de keeper van Almería wist de bal te onderscheppen. Niet lang daarna lag de 1-1 op het puntje van de schoen van Lassad, maar zijn harde schot ketste af op de paal.

Na zeventig minuten was het bezoekende team al door zijn wissels heen, maar de frisse vervangers konden het verschil niet maken. In de laatste minuten van de wedstrijd zette Almería nog een aanval op, maar door de buitenspelpositie van Albert Crusat ging de kans op 2-0 niet door. De 1-0 eindstand betekent dat Almería aankomende dinsdag met een kleine voorsprong bij Deportivo op bezoek gaat.