Pirelli: "Weten aanpassingen voor de banden"

Pirelli zegt na de tweedaagse testsessie in Abu Dhabi te weten in welke richting de Formule 1-banden aangepast moeten worden. Het Italiaanse merk zegt dat de testresultaten dicht in de buurt kwamen van de resultaten met de Toyota TF109.

"Alle teams gaven gezamenlijke feedback welke we de volgende week gebruiken om de banden, welke in mijn ogen al goed zijn, te verbeteren en te optimaliseren," zei hoofd-bandenontwikkeling van Pirelli Maurizio Boiocchi.

"We zijn erg blij met de prestaties van de banden, te meer omdat op 19 augustus we op Mugello de eerste testsessie hadden en we drie maanden later al met twaalf teams reden. We gebruikten simulaties en computermodellen die erg hielpen en mede dankzij de samenwerking met Toyota hebben we de oplossingen die tijdens de test werden gebruikt ontwikkeld. We moeten nog wat kleine zaken aan de compounds verbeteren en de stijfheid van de voor- en achterbanden opnieuw in balans brengen, maar we zouden voor deze resultaten getekend hebben op het moment dat we aan het avontuur begonnen."