Auto explodeert tijdens achtervolging

Tijdens een vlucht voor de politie is dinsdagnacht een auto geëxplodeerd. Aan de explosie ging een vuurbal van vijf meter hoog vooraf, die volgens de politie zo heftig was dat de ruiten van verschillende bedrijven in de omgeving sneuvelden. De drie inzittenden vluchtten te voet verder. Twee van hen zijn aangehouden.

De achtervolging begon toen agenten even voor 01.15 uur een auto zagen rijden op de Rondweg in Houten. Op het moment dat de agenten een stopteken gaven, ging de bestuurder er vol gas vandoor.

De agenten achtervolgden de auto over de A27 om uiteindelijk de afslag Vianen te nemen. Daarna reed de bestuurder met hoge snelheid de Stuartweg op, waar de agenten in de verte opeens een flinke vuurbal zagen.

De auto stond in brand en explodeerde nadat de verdachten de benen hadden genomen. Een van hen werd aangehouden nadat hij in het Merwedekanaal was gesprongen. De man is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Hij weigerde zijn naam te geven.

Een andere verdachte, een 24-jarige Utrechter, is in de buurt aangehouden. Een derde verdachte kon ontkomen. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.