Cancellara toch in actie op WK

Fabian Cancellara neemt volgende week gewoon deel aan het WK wielrennen in Australië. De Zwitser zal in Melbourne zowel de tijdrit als de wegwedstrijd rijden. Cancellara twijfelde na zijn opgave in de Ronde van Spanje openlijk over zijn deelname, omdat hij tijd nodig had om de batterij weer op te laden.

Cancellara overwoog de afgelopen week serieus om zijn seizoen te beëindigen en zo het WK te laten schieten. "Het was echt fifty-fifty", zegt de wereldkampioen tijdrijden van vorig jaar. "Maar ik wil toch nog een mooi einde aan dit seizoen breien. Bovendien ben ik gemotiveerd genoeg om nog wat te laten zien."

Na het WK gaat Cancellara zich op zijn gemak buigen over zijn toekomst. De 29-jarige wielrenner heeft na zijn aangekondigde vertrek bij Saxo Bank de ploegen voor het uitkiezen. "Er zijn meerdere opties, ik zal geen overhaaste beslissing nemen", zegt de renner, die wordt gelinkt aan BMC, het Australische team Pagasus en de nieuwe formatie van de Luxemburgse broers Fränk en Andy Schleck.