Heerkes: "Gifbeker moet tot op de laatste druppel leeg"

Willem II wist dit seizoen nog geen punt te pakken. Ook in de KNVB Beker kreeg de hekkensluiter van de Eredivisie een domper te verwerken. Op bezoek bij FC Zwolle, koploper van de Jupiler League, vloog Willem II uit de beker. De wedstrijd eindigde in 2-2. De club uit de eerste divisie bleek beter in het nemen van strafschoppen.

Teleurstelling overheerst bij trainer Gert Heerkes "De teleurstelling is wel groot. In de kleedkamer was het doodstil", zei Heerkes na afloop tegenover Eredivisie Live. "We zijn met z'n allen teleurgesteld. Het enige dat je uit kunt spreken is dat je de zaak in de wedstrijd hebt omgekeerd. We speelden een matige eerste helft, maar een goede tweede. We kwamen twee keer terug van een achterstand en hadden kans om het duel te beslissen. Dan is het zuur als je op penalty's verliest."

Volgens Heerkes heeft Willem II de gifbeker in handen. "En die moet tot op de laatste druppel leeg, enzovoorts. In die fase zitten we. Het is zaak om de kop erbij te houden. Woensdag gaan we weer lekker trainen, de zaak napraten, ons voorbereiden op NAC en zorgen dat we dan een overwinning pakken. Bij vlagen spelen we goed in fases, maar het is te weinig. We hebben geen vaste stijgende lijn."

Met nul punten uit zes wedstrijden ziet het er niet rooskleurig uit voor de Tricolores. "Het is nog hartstikke leuk om trainer te zijn. De spelers werken hard, de rust binnen de club is groot, net als de realiteit. Het feit dat je nu op weinig punten staat maakt het zwaar. Winnen van NAC lijkt me de beste oplossing."