De Jong: "Met City voor de titel spelen"

Manchester City gaf de afgelopen transferperiode weer aardig wat miljoenen uit. Op het middenveld kreeg Nigel de Jong er met Yaya Touré er een concurrent bij. Ondanks dat verwacht de Oranje-international zijn basisplaats te behouden.

De Jong ziet in Touré geen echte concurrent. "Ik vind Touré meer een centrale middenvelder dan een defensieve middenvelder. Hij speelt meer naar voren toe. Samen vormen we een goed blok op het middenveld. Ik ben altijd een vaste waarde geweest bij Manchester City en ga er vanuit dat ik dat blijf."

Met de huidige selectie wil De Jong hoge ogen gaan gooien. "Ik vind dat we met Manchester City voor de titel moeten spelen", vertelt De Jong tegenover De Telegraaf. "Twee jaar geleden is er een nieuwe eigenaar gekomen. Vorig jaar is er een basis gelegd, maar dit jaar moet het gebeuren en moeten we voor de prijzen gaan."

"We moeten niet verwachten dat het gelijk geolied gaat, want Manchester United en Chelsea zijn gearriveerde teams, die precies weten waar het om gaat", gaat De Jong verder. "Ook is het moeilijk dat wij voor elke tegenstander inmiddels de gedoodverfde favoriet zijn. We zijn een hot item in Engeland, omdat er zoveel is gespendeerd. Het is niet direct zo dat je haat ziet in de stadions, maar je merkt wel veel jaloezie."

Sinds het WK in Zuid-Afrika heeft De Jong bij zijn club een nieuwe status. "Na zo'n WK kom je anders binnen bij je club. Je hebt wel een WK-finale gespeeld en daardoor meer ervaring en een andere status gekregen. Bij mijn medespelers merkte ik veel respect voor de prestaties van Nederland op het WK."