Tainio: "Mijn eerste indruk is goed"

Donderdag verscheen Teemu Tainio voor het eerst op het trainingsveld van Ajax. De middenvelder werd op de laatste dag van de transfermarkt transfervrij vastgelegd.

De 30-jarige Fin sprak na afloop van de training met Ajax TV. De middenvelder is optimistisch over de spelersgroep. "Ik heb hard gewerkt vandaag. Het is mooi om hier te beginnen. Mijn eerste indruk is goed", aldus de voormalige speler van Sunderland over zijn eerste training in dienst van de Amsterdammers.

Dinsdag treedt Tainio met zijn vaderland aan tegen het Nederlands elftal. Het duel zal in Rotterdam worden gespeeld. "Eigenlijk is er voor mij niet zo veel veranderd. De bal is nog steeds rond en de doelen staan nog op dezelfde plek", aldus de nuchtere Scandinaviër.

De Fin heeft een contract voor een jaar en het is dus niet zeker of hij daarna in Nederland zal blijven spelen. Toch wil hij de taal leren. "Litmanen deed er één jaar over om vloeiend Nederlands te spreken. Dan heb ik aan een week voldoende", zo grapte de middenvelder.