Spaanse kranten blij met "zwaarbevochten overwinning"

Alle Spaanse kranten spraken vandaag van een zwaarbevochten zege. Spanje plaatste zich door een goal van David Villa ten koste van Paraguay voor de halve finale.

AS sprak van "Bloed, zege en een overwinning. Paraguay was een zeer sterke tegenstander die Spanje tot het uiterste heeft gedwongen."

"Spanje kan verder op weg naar glorie", was er in El Pais te lezen. "Het was een zwaarbevochten zege met een mooi doelpunt van David Villa en een geweldige wedstrijd van doelman Iker Casillas."

Vreugde was er ook in overvloed nu Spanje eindelijk door de kwartfinales zijn gekomen op een WK. "Het is gelukt", stelt El Periodico met grote letters op de voorpagina. Ook Marca verwees naar eerder mislukte pogingen. "Het einde van een vloek."

De kranten uit Engeland hadden meer oog voor de bepalende rol van aanvaller David Villa. News of the World kopt dat "Met Villa in de basis alles mogelijk is voor Spanje". The Sunday Times was eveneens lyrisch over de topspits. "Het antwoord van Spanje is altijd David Villa."