J. Cole: "We betalen nu de prijs"

Joe Cole, die momenteel zonder club zit, betwijfelt of jong Engels talent voldoende de kans krijgt om door te groeien. Aangezien de Premier League de beste competitie ter wereld is, krijgen jongere spelers in Engeland nauwelijks de kans om op de juiste manier ervaring op te doen.

"Of de Engelse jeugd goed kan doorbreken? Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Toen ik begon door te breken bij West Ham United was de Premier League de vijfde competitie ter wereld. Nu is de Premier League de sterkste ter wereld. Dat betekent dat jongeren moeilijker kunnen rijpen en niet regelmatig kunnen spelen. Misschien betalen we nu de prijs voor de beste competitie ter wereld", aldus Cole tegenover Sunday Mirror.

"Dit is zo'n zware competitie. Je vecht voor de titel, voor Europees voetbal of tegen degradatie. Dat betekent dat clubs spelers kopen die al het één en ander bewezen hebben. Er is maar heel weinig ruimte voor ontwikkeling. Engeland Onder-17 won een paar weken terug het Europees kampioenschap en een aantal van die jongens speelt bij Chelsea. Het zijn goeie jongens, maar ze moeten in het eerste elftal gaan spelen en dat is momenteel heel moeilijk, vooral bij Chelsea."

De middenvelder speelde sinds 2008 bij Chelsea. Zijn contract liep onlangs af en nu is Cole op zoek naar een nieuwe werkgever.

"Ik heb bij Chelsea gemerkt dat een aantal spelers na twee of drie wedstrijden aan de dijk werd gezet. Ik lag er na twintig minuten slecht spel al uit. Ik heb nog veel meer te bieden en mijn beste jaren moeten nog komen. Ik wil alleen onder een goede coach spelen, een coach die me mag en mij in het team zet", zo laat Cole weten.