Definitief streep door Team US F1

Door de naam van Team US F1 kan definitief een streep gezet worden nu bekend is geworden dat de Amerikaanse renstal afziet van plannen om in 2011 te Formule 1 te willen betreden. Het team wordt dan ook ontbonden.

US F1 was vorig jaar een van de renstallen die van de FIA de kans kreeg om op de grid in 2010 te staan, maar het Amerikaanse team bleek over niet genoeg financiële middelen te beschikken om een chassis te bouwen om hiermee voor het nieuwe seizoen te kunnen testen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het een compleet Amerikaans team zou worden, maar doordat er enkele sponsors afhaakten werd de Argentijn José Maria Lopez als eerste rijder vastgelegd.

Team US F1 had de Formule 1 in de Verenigde Staten weer op de kaart moeten zetten na het drama van Indianapolis waar bij de sport in Noord-Amerika forse imagoschade heeft opgelopen. US F1 zette in om in 2011 alsnog het dertiende gridslot te bemachtigen, maar de schuldeisers hebben dit verhinderd, waardoor er aan het bestaan van de renstal een einde gekomen is zonder ook maar een meter gereden te hebben.