Vettel: "Coureurs krijgen evenveel kans"

Sebastian Vettel vindt dat beide Red Bull-coureurs gelijke kansen krijgen. De Duitser wijst in een interview met de BBC de kritiek van de hand dat hij bij het Oostenrijkse team ten koste van Mark Webber voorgetrokken wordt. Deze stak de kop op na de crash van beide coureurs in de Grand Prix van Turkije.

"We weten dat we evenveel kans maken. Het is aan ons om op de baan te beslissen wie er wint," zei Vettel die toegaf dat zijn inhaalactie op Istanbul Park niet helemaal netjes verlopen was. "Normaal gesproken bepaalt de leidende auto de koers. Ik was Mark binnendoor gepasseerd en wilde rustig terug naar rechts om de bocht aan te snijden. Helaas maakten we contact en was mijn race voorbij."

De Duitser zegt geen spijt te hebben van zijn actie. "Als je tweede ligt en sneller lijkt te zijn dan de koploper, moet je ervoor gaan. Dat zou iedere coureur doen. Het is niet alsof je een miljoen kansen krijgt." Druk om zijn fout goed te maken heeft hij dan ook niet. "Een uitvalbeurt is niet gunstig voor het kampioenschap. Ik heb veel punten verloren, maar het gat lijkt groter dan het is. Met de nieuwe puntentelling kan één resultaat een groot verschil maken."