Cardozo aast op vertrek bij Benfica

Oscar Cardozo wil vertrekken bij Benfica. De aanvaller werd afgelopen seizoen topscorer in de Portugese competitie met 38 doelpunten. Hij wil in een grotere competitie gaan spelen. De Paraguayaan zou in de belangstelling staan van Manchester City.

Bij Benfica heeft de 27-jarige spits nog een doorlopend contract en het lijkt er dan ook op dat de Portugese club hem niet zonder slag of stoot laat verkassen. Zelf is de Zuid-Amerikaan ook realistisch. "Ik wil voor een grotere club uitkomen in een andere competitie, maar ik weet ook dat Benfica degene is die beslist", zei hij tegen Rádio e Televisão Portugal.

Benfica-trainer Jorge Jesus sprak onlangs met de spits. Hij wil de speler graag langer behouden voor zijn ploeg. "De trainer heeft met me gesproken en vertelde mij dat hij graag wil dat ik blijf, maar ik weet niet of ik daarop in ga."

Als Cardozo vertrekt uit Lissabon heeft de club al een waardige opvolger in gedachte. Klaas-Jan Huntelaar wordt genoemd als de vervanger voor de Zuid-Amerikaan. Het is niet duidelijk of de Nederlander zelf ook geïnteresseerd is.