Mourinho vrijwel zeker naar Real Madrid

José Mourinho wordt zo goed als zeker de nieuwe coach van Real Madrid. De Portugees kondigde na het winnen van de Champions League met Internazionale aan dat zijn vertrek uit Italië aanstaande is en dat hij morgen gaat praten met Real. "Als je geen trainer van Real Madrid bent geweest, is je carrière als coach niet compleet", liet hij aan duidelijkheid weinig te wensen over.

Saillant detail is dat de huidige coach van Real, Manuel Pellegrini, officieel nog in functie is. Naar verluidt krijgt de Chileen, die dit seizoen geen enkele prijs pakte met de sterrenformatie, morgen zijn ontslag. Mourinho vliegt op dezelfde dag naar Spanje. "Er is nog niets getekend", verzekerde de Portugees. "De gesprekken heb ik bewust over de finale heen getild."

Mourinho wil de eerste coach worden die met drie verschillende clubs de Europa Cup I of Champions League wint. "Dat wordt de nieuwe uitdaging in mijn carrière", blikt hij vooruit. "Het valt me zwaar om Inter te verlaten, maar er waren in Italië ook dingen die me minder bevielen. Ik ben in ieder geval bij dat ik bij deze club historie heb kunnen schrijven."