Van Gaal blijft aanvallen

Louis van Gaal verloor gisteren met een offensief Bayern München in de finale van de Champions League van een defensief Inter. "Toch blijf ik ook in de toekomst aanvallen", sprak de Nederlandse coach van de Duitsers.

"We willen aantrekkelijk voetbal laten zien aan onze fans. Mijn filosofie verandert niet door deze nederlaag." Naderhand schudde hij al zijn spelers de hand. Van Gaal: "Dat doe ik niet vaak. Het betekent dat ik trots ben op wat mijn jongens hebben gepresteerd. Maar Inter beschikt over een zeer moeilijk te verslaan elftal. Om te winnen hadden wij heel goed moeten zijn. Dat waren we niet."

Bayern had bijna zeventig procent van het duel balbezit. Van Gaal: "Voor ons zijn dat normale cijfers. Barcelona krijgt dat ook voor mekaar. Wij spelen op een manier die risico's met zich meebrengt. Die heel moeilijk is in de uitvoering. Dat blijven we doen, ook al profiteert een tegenstander soms van de ruimte die we weggeven." Hij wilde de afwezigheid van de geschorste Fransman Franck Ribery niet als excuus aanvoeren. "Toch is het wel zo dat je met onze speelstijl creatieve spelers nodig hebt. Wat dat betreft hebben we de inbreng van Ribery hard gemist", aldus Van Gaal.