McClaren verkozen tot beste coach

Steve McClaren is door de Coaches Betaald Voetbal (CBV) verkozen tot beste coach van het afgelopen jaar. De Engelsman volgt hiermee Louis van Gaal op, die de Rinus Michels Award vorig seizoen ontving. FC Twente pakte onder leiding van de Britse oefenmeester de eerste landstitel in de geschiedenis.

Assistent Kees van Wonderen nam de award in ontvangst. De Engelse trainer zelf is met zijn gezin op vakantie in Egypte. Vorig seizoen keerde hij vervroegd terug van vakantie, omdat hij dacht dat hij de prijs in de wacht ging slepen.

De voormalige bondscoach van Engeland is de tweede trainer van FC Twente die de prijs kreeg toebedeeld. Twee seizoenen geleden mocht Fred Rutten zich de winnaar noemen van de prestigieuze prijs. McClaren trainer laat met zijn uitverkiezing Martin Jol (Ajax), Mario Been (Feyenoord) en Gert-Jan Verbeek (Heracles Almelo) achter zich.

Afgelopen week maakte McClaren bekend dat hij volgend seizoen trainer is van VfL Wolfsburg. De kampioen van 2009 zag in de coach de ideale opvolger van Lorenz-Günther Köstner.