Duitsland start voorbereiding op WK met zege op Malta

Het nationale elftal van Duitsland heeft donderdagavond Malta in een vriendschappelijk duel opzij gezet. De ploeg van bondscoach Joachim Löw versloeg de opponent met 3-0. Cacau was met twee doelpunten de grote man aan de kant van de Duitsers, die in Aachen het oefenduel afwerkten.

Na een kwartier spelen kwamen de Duitsers op voorsprong via de spits van VfB Stuttgart. In het restant van het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg goede kansen, maar Malta-doelman Justin Haber stond zijn mannetje.

In het tweede bedrijf was Malta machteloos. Het duel werd na 58 minuten definitief in het slot gegooid via Cacau. Twee minuten later passeerde Kenneth Scicluna zijn eigen doelman. Cacau en Piotr Trochowski hadden de 4-0 nog op hun schoen, maar beiden raakten het aluminium.

Bondscoach Löw zette tegen Malta zeventien spelers in. Het duel tegen de eilandbewoners geldt als het startschot van de voorbereiding op het WK aankomende zomer in Zuid-Afrika