Been: "Feyenoord verdient vierde plaats"

Mario Been was na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen een tevreden man. De trainer van Feyenoord zag zijn ploeg namelijk met 6-2 van de Friezen winnen. Daarmee stelden de Rotterdammers de vierde plaats in de Eredivisie veilig.

"Ik heb tegen de spelers gezegd dat wij de wedstrijd moesten winnen, Roy een groots afscheid moesten bezorgen, 40.000 mensen in de regen een geweldige middag moesten geven en een goed gevoel richting donderdag moesten creëren," liet Been na afloop weten. "We hebben aan al die verwachtingen voldaan."

Been was erg tevreden met de vierde plaats. "Deze wedstrijd tegen Heerenveen stond op de eerste plaats in het teken van de vierde plaats. Deze club verdient het om vierde te worden. We hadden de doelstelling al gehaald, maar dit scheelt ons een tussenwedstrijd in pakweg Kazachstan. We gaan ons nu focussen op aanstaande donderdag, als we het seizoen op de allermooiste manier kunnen afsluiten."

Feyenoord nam tevens afscheid van Roy Makaay. De aanvaller maakte in zijn afscheidswedstrijd nog drie doelpunten en verzorgde een assist. "Roy is een geweldige gozer, die dit afscheid verdient. Het seizoen is niet altijd even makkelijk geweest voor hem, maar ik vind het klasse hoe hij overal mee om is gegaan. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om afscheid te nemen. Roy heeft zijn afscheid zelf geregisseerd en hij verdient het dat het zo uitpakt als vandaag", waren de lovende woorden van Been.