Pia Dijkstra kandidaat voor D66

Oud-presentator van het NOS Journaal Pia Dijkstra is verkiesbaar voor D66. De democraten hebben haar op de zestiende plek gezet van de maandag gepresenteerde concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni.

Lijsttrekker is huidig politiek leider Alexander Pechtold. Hij wordt gevolgd door Magda Berndsen-Jansen, de korpschef van de politieregio Friesland. Op nummer drie staat Gerard Schouw, die momenteel fractievoorzitter is van de Eerste Kamerfractie van D66.

De huidige Tweede Kamerleden Boris van der Ham en Fatma Koser Kaya staan op respectievelijk de vierde en zevende plaats. Wassila Hachchi -in 2007 verkozen tot de jonge ambtenaar van het jaar- staat op de vijfde plaats. Zij wordt gevolgd door Wouter Koolmees, momenteel hoofd begrotingsbeleid van het ministerie van Financiën.

De top tien wordt verder gecomplementeerd door Stientje Veldhoven-Van der Meer, Kees Verhoeven en Marty Smits. D66 staat in de peilingen op ongeveer vijftien zetels. De partij telt nu drie parlementariërs.