Rooney fit voor confrontatie met AC Milan

Wayne Rooney is op tijd fit voor de tweede confrontatie morgen tussen Manchester United en AC Milan in de achtste finale van de Champions League. Dat maakte manager Alex Ferguson van United vandaag bekend.

Rooney ontbrak afgelopen zaterdag vanwege een knieblessure in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (1-0). De Engelse aanvaller had twee weken geleden een groot aandeel in de overwinning van Manchester United in Milaan (3-2). Rooney maakte twee van de drie doelpunten voor zijn club.

"Rooney is fit, zo kan ik gelukkig melden", aldus Ferguson, die op Old Trafford niet kan beschikken over de geschorste middenvelder Michael Carrick. Doelman Edwin van der Sar behoort wel tot de selectie van de Mancunians. AC Milan, met Clarence Seedorf na een heupblessure terug in de selectie, staat in Engeland voor een loodzware opgave. Slechts één keer eerder bereikte een ploeg die in de knock-outfase de eerste wedstrijd voor eigen publiek verloor, toch de volgende ronde. Ajax presteerde dat in de halve finale van het seizoen 1996-1997 tegen Panathinaikos.