[WK Hockey] Nederland ondanks verlies wel door

De Nederlandse hockeyheren hebben bij het WK hockey in New Delhi maar net de halve finale bereikt.  Nederland verloor met 1-2 van Zuid-Korea en dat was net genoeg om door te stromen naar de halve eindstrijd waar de Australische mannen nu de tegenstander zijn.

Nederland begon nog wel goed aan de wedstrijd en het stond na een minuut al op voorsprong via Brouwer. Beide ploegen waren in het vervolg van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. De eindpass was aan beide kanten echter onzorgvuldig waardoor gevaar uitbleef.

De Koreanen kwamen vlak voor rust toch op gelijke hoogte toen Nam uit een strafcorner de bal hard achter doelman Vogels sloeg. In de tweede helft was Korea de betere ploeg. Nadat Yoon, Seo en Hong kansen hadden gemist kwamen de Aziaten via een schot van Yoon toch nog op een 1-2 voorsprong. In her vervolg kregen de Koreanen nog wel een aantal kansen maar de stand bleef 1-2.