Adriaanse: "Salaris belangrijk"

Co Adriaanse ontkende eind vorig jaar in het tv-programma Studio Voetbal nog een 'dure jongen' te zijn. Inmiddels geeft hij ruiterlijk toe vooral voor de centen naar Qatar te zijn gegaan.

"Mijn huis moet nog worden schoongemaakt", zegt Adriaanse over zijn situatie in Qatar. "Voorlopig slaap ik in het Sheraton hotel. Alles betaald natuurlijk door de voetbalbond. Er zijn heel veel mensen die me hebben gebeld om met me mee te gaan."

"Ik ga daar niet over liegen", vervolgt hij in De Telegraaf. "Het salaris is een belangrijk onderdeel van mijn aanstelling hier. Sommige mensen nemen me kwalijk dat ik ook voor het geld kies. Ik ben 62 jaar, ik zou wel gek zijn als ik het niet zou doen. Johan Derksen had daar bijvoorbeeld moeite mee, terwijl hij zelf geen algemeen directeur van Veendam is geworden omdat de pensioenregeling niet deugde."

"Maar", gaat Adriaanse verder. "Begrijp me niet verkeerd. Als er een Europese topclub was geweest die me wilde hebben, had ik daarvoor gekozen. Maar die hebben me niet benaderd. AZ wel ja, maar dat kwam te vroeg. En toen ik met deze mensen ging praten, was ik er snel uit." Zijn assistenten hebben het net als Adriaanse getroffen. "Zij hebben ook allemaal een auto met een eigen chauffeur", lacht de Amsterdammer.