Terminator-rechten verkocht

De filmrechten voor de Terminator-franchise zijn maandag bij een vijf uur durende veiling in Los Angeles verkocht voor 29,5 miljoen dollar.

Halcyon Entertainment, de maatschappij die de vierde en laatste film 'Terminator Salvation' maakte, moest de rechten verkopen wegens een dreigend faillissement.
Filmstudio's Lionsgate en Sony Pictures zaten in het publiek als potentiële kopers. Tot verrassing van alle aanwezigen was het echter schuldeiser Pacificor die de rechten van de filmserie opkocht, zo meldt website Deadline Hollywood.

Pacificor is een investeringsmaatschappij dus wellicht heeft het bedrijf de rechten alleen gekocht met het doel om deze vervolgens met winst verder te verkopen aan een filmstudio. Daarnaast was Pacificor bezig een schuld van dertig miljoen dollar op te eisen bij Halcyon, dus die is met de verkoop van de Terminator-rechten zo goed als terugbetaald.

Halcyon Entertainment kwam zomer vorig jaar in de problemen nadat 'Terminator Salvation' niet zo succesvol bleek als verwacht. Regisseur McG heeft al laten weten graag terug te keren voor een vijfde en zesde deel, maar het is nog niet duidelijk of en wanneer dit gaat gebeuren.

Terminator-rechten verkocht