Standard kent succes bij terugkeer Defour

Standard Luik heeft sinds een maand zonder zege weer eens gewonnen. De ploeg van Laszlo Bölöni was met 3-1 te sterk voor KV Kortrijk. Bij Standard keerde aanvoerder Defour terug na vier maanden blessureleed.

De bezoekers kwamen in Sclessin nog wel op voorsprong. Sawaneh Ibou zag zijn poging via Standard-doelman Sinan Bolat tegen de lat gaan, maar een poging van Axel Witsel om de bal van de lijn te halen mislukte, waarna Davy De Beule alsnog kon scoren.

Koen Daerden bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. De nieuweling bij Standard scoorde vanuit een hoekschop de gelijkmaker. Beide ploegen kregen vervolgens kansen om op voorsprong te komen. Ibou kreeg de beste kans voor Kortrijk. Zijn inzet werd echter gepareerd door Bolat. Aan de andere kant zag Igor de Camargo zijn schot op de paal eindigen.

Nadat Kortrijk ook na rust gevaarlijk bleef, leek Standard allerminst op een zege af te stevenen. Maar in de slotfase trok de landskampioen de wedstrijd naar zich toe. Witsel bracht Standard aan de leiding en vervolgens besliste Carcela het duel definitief. Trainer Bölöni gunde de teruggekeerde Defour, die overigens weinig voorkwam in het duel, een publiekswissel.