[Afrika Cup] Uitslag finale: Ghana - Egypte

Egypte heeft vanavond voor de derde keer op rij beslag weten te leggen op de Afrika Cup. Ghana werd met 0-1 verslagen. Vijf minuten voor tijd was Nagy Gedo verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Egypte probeerde voor rust met veel balbezit een gaatje te vinden in de Ghanese verdediging, maar The Black Stars hielden de boel achter goed dicht. Ook Ghana kon voor weinig gevaar stichten, dus in de eerste helft waren er praktisch geen kansen te noteren.

Na rust werd het duel leuker en was Ghana als eerst dicht bij een doelpunt. Asamoah Gyan, spits van Stade Rennes, schoot een vrije trap maar net over het Egyptische doel. De jonge ploeg van Ghana nam, naarmate de tweede helft vorderde, het initiatief over van de ervaren, maar oude Egyptische ploeg. Dit resulteerde bijna in een voorsprong voor de Ghanese ploeg, maar Inkoom kon met zijn bal geen medespeler voor het doel bereiken.

Toch waren het De Farao's die in de slotfase van de finale het doel troffen. Invaller Nagy Gedo groeide wederom uit tot supersub, aangezien de Egyptische spits alweer zijn vijfde treffer van het toernooi scoorde. Hij kreeg de bal terug na een schitterende één-twee met Zidan en schoot de bal op nette wijze in de verre hoek.

In de slotsecondes kreeg Ghana nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Roda JC-verdediger Erik Addo kreeg de bal niet goed onder controle. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de Ghanesen en daardoor won Egypte voor de derde maal op rij de Afrika Cup.