Contract Jongsma bij RKC ontbonden

Anton Jongsma kan op zoek naar een andere club. De aanvallende middenvelder heeft zijn contract bij RKC Waalwijk in goed overleg laten ontbinden. Hierdoor kan hij ook na het sluiten van de transfermarkt nog aan de slag bij een andere werkgever.

De 27-jarige Jongsma was bezig aan zijn tweede seizoen bij RKC, maar kwam mede door blessureleed pas één keer in actie in de Eredivisie. Er was weinig perspectief op meer speeltijd, zodat beide partijen besloten dat ontbinding van het contract de beste optie was. Jongsma kwam in de zomer van 2008 transfervrij over van FC Zwolle. Bij die club greep de international van de Nederlandse Antillen zijn tweede kans als prof.

De speler met de karakteristieke staart debuteerde ooit namens FC Groningen als prof en speelde ook nog voor Veendam, alvorens hij in 2003 uit het betaald voetbal verdween. Zijn goede prestaties in de Hoofdklasse, met name bij Harkemase Boys, leverden hem in 2006 een tweede kans als prof op bij Zwolle. Jongsma speelde 119 competitiewedstrijden, waarin hij 28 keer scoorde. In afwachting van een nieuwe werkgever traint hij mee bij Harkemase Boys.