Di Montezemolo: "Dit is niet de Schumacher die ik ken"

Voor de President van Ferrari, Luca di Montezemolo, kwam de overstap van zijn oud-coureur Michael Schumacher naar Mercedes Grand Prix als een verrassing. Dit zei hij tegen Autosport.com, waarbij de Italiaan zei onaangenaam verrast te zijn door de overstap.

"Dit is niet de echte Michael. Deze man ken ik niet," zei Di Montezemolo. "De echte Schumacher is bij Ferrari. Hij heeft gezegd dat hij zijn carrière bij Ferrari zou beëindigen. Ik snap dat hij op zijn 41e weer wil gaan racen en ik respecteer dat. Maar ik kan het moeilijk begrijpen. Deze Michael is een andere man, die weliswaar op de oude lijkt, maar die ik niet persoonlijk ken."

"Het is heel goed mogelijk dat hij dezelfde capaciteiten heeft als de oude Michael, en dezelfde vastberadenheid om te winnen. Ik kijk er naar uit om hem binnenkort persoonlijk te ontmoeten. Sommige mensen vinden dat hij een verrader is door Ferrari te verlaten, maar die mensen leg ik steeds uit dat het hier om een andere Michael gaat."

In een eerder stadium had Di Montezemolo de zevenvoudige wereldkampioen nog een contract aan willen bieden, maar dit kon niet door de FIA, die het niet toestond om een derde wagen in te laten zetten.

"Als Michael een aanbod van ons zou hebben afgewezen om vervolgens voor Mercedes te tekenen, zou ik gefrustreerd zijn geweest, maar nu ben ik dat niet. Hij wil het proberen, mijn zegen heeft hij. We hebben besloten Fernando Alonso een jaar eerder vast te leggen dan oorspronkelijk het plan was. Michael zei tegen ons dat hij niet eerder dan in december of januari kon zeggen of zijn nek voldoende hersteld was om een rentree te maken. Zo lang konden wij niet wachten. Het was belangrijk voor ons om Alonso zo snel mogelijk te hebben."