Rechter wijst een gebiedsverbod Rotterdam af

De rechter in Rotterdam heeft vandaag een gebiedsverbod ongeldig verklaard dat aan een vermeende Hoek van Holland-hooligan was opgelegd. De woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dat gezegd naar aanleiding van een bericht van RTV Rijnmond.

De 19-jarige man was een van de vijftig personen die op oudjaarsdag vanaf vier uur 's middags niet in het centrum van Rotterdam mogen komen van de burgemeester.

Aboutaleb heeft de gebiedsverboden opgelegd aan mensen die ervan worden verdacht dat zij een rol speelden in de gewelddadigheden bij het dancefeest Sunset Grooves eerder dit jaar in Hoek van Holland. De rechter wees het verbod in dit individuele geval echter af omdat het op de verkeerde wetsartikelen was gebaseerd, zei de gemeentewoordvoerder.

"De burgemeester is teleurgesteld, maar blijft proberen manieren te vinden om mensen die zich zo ernstig misdragen te weren van evenementen in Rotterdam." Aboutaleb benadrukt volgens zijn zegsman ook dat het verbod in tot nu toe één geval ongeldig is verklaard.