[Fotoreportage] Bavaria City Racing deel 1

In Rotterdam stond zondag de vijfde editie van Bavaria City Racing op het programma. De organisatie was er in geslaagd om Red Bull Racing met David Coulthard en het ING Renault-team met Fernando Alonso naar de Maasstad te halen. Uiteraard was FOK! erbij en hieronder kun je een voorproefje zien.

Uiteraard kon de dag niet begonnen zonder dat de Burgemeester van Rottedam Ahmed Aboutaleb en onze Premier Jan Peter Balkenede op het circuit waren verschenen. Balkenende, zelf een groot race-liefhebber, nam voor het eerst zelf plaats achter het stuur van een Ferrari.


"Zegt de een tegen de ander..."

Het hoofdprogramma begon om twee uur met de driversparade. Fernando Alonso, David Coulthard, Adam Kahn en Jari-Matti Latvala zaten ontspannen in een historische bolide het circuit te verkennen om later die middag keihard te kunnen knallen.

Uiteraard mocht ook het vrouwelijk schoon deze dag niet ontbreken en wat is een autosport evenement zonder pitbabes? Juist! een autosportevenement zonder pitbabes.

Het vrouwelijk schoon moest niet teveel afleiden dus al snel kwamen er weer een hoop mooie auto's het parcours op. Waaronder de Bugatti Veyron.

Ook was er weer een safetycar van de partij. Misschien wel voor het geval dat...

Ook de rallyrijders waren goed vertegenwoordigd. Zoals de Skoda WRC van Gert Huzink.

Het spektakelstuk bij de rallyrijders was echter de Finse fabiekscoureur Jari-Matti Latvala die een spectaculaire demonstratie gaf met zijn Ford World Rally Car.

Maar het ging natuurlijk allemaal om de Formule 1! Zowel de oude garde als Red Bull en Renault waren aanwezig om diverse demonstraties te geven. Hieronder alvast een voorproefje van de demo van Adam Khan en een plaatje vanuit de Red Bull-pits.

Het spektakel zorgde ervoor dat het massaal toegestroomde publiek uit hun dak ging en soms op een aparte manier naar het evenement moest toekijken.

In deel twee van de reportage zal morgen nog veel meer moois van Bavaria City Racing in Rotterdam te zien zijn met onder meer driftende coureurs, de Formule 1-demonstraties en enkele andere zeer fraaie bolides.

Met dank aan FOK!user Albert van Leeuwen, FOK!fotografe Lauriette de Ruiter en FOK!sport-Eindredacteur sportfreak voor de foto's.

Submitter:  Bron: FOK!sport