Mallorca wil meer geld zien voor Eto'o

Real Mallorca denkt erover naar de wereldvoetbalbond FIFA te stappen. De eilandbewoners zijn van mening dat Samuel Eto'o voor veel te weinig geld is verkocht door FC Barcelona aan Internazionale.

Mallorca verlangt derhalve als oud-werkgever van de Kameroense spits een extra geldbedrag. Barcelona en Inter bereikten deze week overeenstemming over een transfer van Zlatan Ibrahimovic naar de Catalanen. In ruil voor de Zweed kreeg Inter de beschikking over Eto'o plus een slordige veertig miljoen euro.

Eto'o wordt in deze transfer getaxeerd op een marktwaarde van ongeveer twintig miljoen euro. Volgens Real Mallorca veel te weinig. Het team van trainer Gregorio Manzana is één van de vier clubs die recht heeft op een zogenaamde solidariteitsbijdrage, omdat zij Eto'o tot zijn 23e opleidden. Inter moet daarom vijf procent van het bedrag verdelen over de vier clubs.

Naast Mallorca hebben ook Real Madrid, Léganes en Espanyol recht op een som geld. Het Spaanse Mallorca krijgt echter het meeste geld, daar Eto'o er 3,5 jaar onder contract stond.