Kubica wil rally's rijden in toekomst

BMW Sauber-coureur Robert Kubica heeft aangegeven dat hij Kimi Räikkönen mogelijk wil volgen in het rijden van rally's. De Pool heeft een zwak voor de WRC-rijders en volgens de geruchten zou hij zijn debuut al in de Rally van Polen maken met een Skoda Fabia WRC. Hijzelf ontkent dit echter.

"Ik ben een grote fan van het rallyrijden. Ik geniet als toeschouwer van het spektakel en op enig moment wil ik voor de lol wel wat rally's rijden. Of ik in de toekomst de kans heb om wat wedstrijden te rijden hangt af van de fase waarin mijn carrière zich bevindt. Er is een grote kans dat ik wat rally's ga rijden. Ik heb vijf of zes jaar een rallyauto gehad en ik heb er veel in gereden."

Kubica weet waar hij het over heeft als hij over de rallycoureurs praat. "Er zijn vele rijders die ik respecteer en omdat ik in het verleden zelf wat rallyrijden heb geprobeerd, weet ik dat deze jongens ballen hebben. Ze rijden op de limiet en vechten om tiendes van seconden op wegen waar aan de zijkant bomen staan. Op het circuit weten we waar iedere bocht ligt en iedere kerbstone, maar rallyrijden is anders."