V.Basten: "Wie het meeste geld heeft wint vaak"

Marco van Basten wil graag Ajax in de underdog positie plaatsen voor het duel vanavond tegen Olympique Marseille in de UEFA Cup. De begroting van beide clubs zou de reden zijn.

"Wie het meeste geld heeft, wint vaak," aldus Van Basten. "Negen van de tien clubs met de hoogste begroting zitten nog in de Champions League. Wat dat betreft is het ook vervelend dat Olympique Marseille bijna het dubbele van Ajax te besteden heeft", begint de oefenmeester tegenover het ANP.

"Wist ik maar waarom we in de Eredivisie niet minder kwetsbaar waren. Misschien scheelt het dat we het spel in het buitenland niet altijd hoeven te maken. Daarbij moeten we ook niet overdrijven. We hebben die ploegen niet van het veld geblazen. Zeker bij Fiorentina hebben we mazzel gehad."

Het blessureleed bij de Amsterdammers duurt voort. Gabri en Jan Vertonghen zijn vanavond afwezig. Vurnon Anita of Ismaïl Aissati zullen het middenveld vormen met Eyong Enoh en Rasmus Lindgren. Urby Emanuelson zal naar alle waarschijnlijkheid achter Miralem Sulejmani en Luis Suárez als middenvelder fungeren.