Remmers en Stiekema minimaal zevende

Beachvollyebalsters Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema eindigen bij de World Tour in Phuket (Thailand) minimaal op een zevende plaats. De Nederlandse dames wonnen vrijdag drie wedstrijden in de herkansingsronde.

Eerder dit jaar werd in Dubai ook al een zevende plaats behaald. Het eerste duo waar de dames tegen speelden waren Susan Blundell en Anna Scarlett uit Nieuw-Zeeland. In drie sets werd deze strijd in het voordeel van het Nederlandse duo beslist (21-19, 18-21, 15-11).

In de tweede wedstrijd van de dag waren de Deense Stine Andreasen en Lotte Vestergaard de tegenstandsters. Deze wedstrijd werd eenvoudiger gewonnen (21-17, 21-15).

De Italiaanse Daniela Gioria en Giulia Momoli stonden vervolgens aan de andere kant van het net. Deze dames hadden in de tweede ronde gewonnen van de als eerste geplaatste Maria Clara/Carol. Het beloofde dus een spannende strijd te worden en dat werd het ook. De eerste set ging met 25-23 naar de Nederlandse dames. Vervolgens wist het Italiaanse duo de tweede set met 26-24 te winnen. In de derde set spande het er vervolgens om. Uiteindelijk bleken Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema net iets sterker.

Zaterdag spelen ze tegen de Amerikaanse Ashley Ivy en Lauren Fendrick die als vijfde geplaatst zijn. Zelf staan ze als zesde geplaatst.