Glock: "Gok pakte verkeerd uit"

Toyota-coureur Timo Glock speelde in de laatste ronde van de Formule 1-wedstrijd in Brazilië een onbedoelde hoofdrol in de titelstrijd tussen Felipe Massa en Lewis Hamilton. De Duitser lag tot enkele bochten voor het einde op plaats vier, maar zag Hamilton nog passeren, zodat de Brit de titel opeiste.

Lewis Hamilton lag met het ingaan van de laatste ronde op plaats zes, wat niet voldoende was voor de titel, maar Glock was niet in de pits geweest en zijn droog-weer-banden verloren in de laatste kilometers van de race veel grip door de natter wordende baan. Met nog twee bochten te gaan, viel Glock hierdoor terug naar plaats zes en besliste hiermee de titelstrijd in het voordeel van de Brit. De laatste rondetijd van de Duitser ging in 1:44.731, wat achttien seconden langzamer was dan de rest van het veld.

"We moesten een gokje wagen, maar helaas pakte het dit keer niet goed uit. In de laatste ronde was de wagen haast onbestuurbaar geworden. Vettel en Hamilton gingen me voorbij in de laatste bocht, maar ik had geen schijn van kans. Het was een dramatisch einde van het kampioenschap, maar dat is toch alleen maar goed voor de fans?," aldus een wat teleurgestelde Glock.