Uitslagen Engeland speelronde 9

Dit weekend werd in de Premier League de negende speelronde afgewerkt, waarin onder meer de topper tussen Chelsea en Liverpool plaatsvond. Daarnaast wist Tottenham Hotspur eindelijk weer eens te winnen. Hieronder volgt een overzicht van dit weekend.

Tottenham Hotspur boekt eindelijk zege
Tottenham Hotspur is er dit weekend eindelijk in geslaagd om drie punten te pakken. In eigen huis was de ploeg van voormalig PSV-speler Heurelho da Silva Gomes met 2-0 te sterk voor Bolton Wanderers. Toch staan The Spurs nog altijd op de laatste plaats in het Premiership.

Na 17 minuten wedstrijd kwam Tottenham Hotspur op voorsprong door een treffer van Pavlyuchenko. Diep in de tweede helft wist de thuisploeg Bolton Wanderers op de knieën te krijgen. Hier had Bent echter wel een strafschop voor nodig, die dit buitenkansje uiteraard niet liet liggen. De achterstand op Newcastle United, dat negentiende staat, is nu nog maar één punt.

Hull City na zege op gelijke hoogte met Chelsea
Hull City, dé relevatie van de Premier League, blijft goed presteren. De promovendus was dit weekend veel te sterk voor West Bromwich Albion, dat tegen een 3-0-nederlaag aanliep. Door de winst staat de ploeg nu op gelijke hoogte met Chelsea. The Blues verloren van Liverpool, maar hebben wel een beter doelsaldo.

Hull City kwam vlak na rust op voorsprong door een doelpunt van Zayatte. Een kwartier later troffen de bezoekers opnieuw doel. Deze keer had Geovanni zijn vizier op scherp staan en verdubbelde de voorsprong. Slechts drie minuten later wist King het duel te beslissen door de derde goal aan te laten tekenen. Bij de thuisploeg stonden de Nederlanders Gianni Zuiverloon en Ryan Donk in de basis.

Manchester United morst punten bij Everton
Manchester United heeft dit weekend duur puntverlies geleden in het treffen met Everton. Na negentig minuten stond er namelijk 1-1 op het scorebord. Hierdoor verloren The Mancunians voorlopig de aansluiting met de top vier.

Fletcher was in de eerste helft, na 22 minuten spelen, verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Schotse speler wist een combinatie met Giggs af te ronden. Daarna drongen de bezoekers verder aan, zodat mogelijk de tweede treffer binnen getikt kon worden. Cristiano Ronaldo was hier dichtbij, maar Howard wist deze doelpoging onklaar te maken. Na rust zorgde Fellaini ervoor dat de twee ploegen op gelijke hoogte kwamen. In het laatste half uur werd er niet meer gescoord, waardoor Manchester United slechts één punt mee naar huis kon nemen