Massa: "Ben jarenlang onderschat"

Ferrari-coureur Felipe Massa zegt dat hij de afgelopen jaren in de Formule 1 onderschat is. De Braziliaan toonde aan wel snel te zijn, maar gaf ook regelmatig niet thuis. Hij geeft aan dat hij zijn manier van werken heeft veranderd en dat dat zich nu uitbetaalt.

"Ik ben de afgelopen jaren onderschat," aldus Massa in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Maar het maakt me niet uit. Ik weet wat ik kan en wat ik wil bereiken. Het is beter goede dingen over jezelf te horen dan slechte, maar uiteindelijk moet je zelf inzien wat waar is. De mensen gaan dat eens wel merken, en dan krijg je respect."

Massa zegt dat hij geleerd heeft in de afgelopen jaren in de Formule 1. "Ik ben vaardiger geworden, niet alleen wat het rijden betreft, maar ook bij de ontwikkeling van de auto. Daar ben ik beter in geworden." Daarbij lijkt zijn manier van werken meer op de manier zoals Michael Schumacher deed. "Hij zegt altijd dat je als coureur zo dicht mogelijk met je team moet samenwerken, omdat je je alleen zo het beste kunt ontwikkelen." Daarom is Massa veelvuldig in Maranello te vinden.