Riis: "CSC sterkste team"

Vorig jaar was CSC-ploegleider Bjarne Riis nog afwezig in de tour, omdat hij bekend had epo gebruikt te hebben bij zijn tourzege in 1996, maar nu is de Deen weer terug. Hij zegt dat zijn team CSC de sterkste ploeg in de Tour zal zijn.

"Ik kom met een heerlijk gevoel terug naar de Ronde van Frankrijk, zeker met dit team rondom mij. Ik ben er een jaartje tussenuit geweest, maar pak nu de draad weer op," aldus de Deen die vorig jaar na zijn bekentenis uit de lijst van Tourwinnaars geschrapt werd. Echter kon zijn naam niet geschrapt worden, omdat de UCI bepaald wie de winnaar is en niet de Tourorganisatie. Volgens de regels van anti-dopinginstituut WADA is zijn bekentenis verjaard en daarom kan zijn naam niet geschrapt worden.

Riis is niet in een goed humeur vanwege het bericht dat hij toch de Tour van 1996 gewonnen heeft, maar omdat hij vindt dat zijn team er aan de vooravond van de Tour goed voor staat. "De komende drie weken zullen we nadrukkelijk op het voorplan treden. Wij gaan voor een goed eindklassement en ook om in enkele ritten een gooi te doen naar winst."

Hij stelt dat Sastre zijn kopman is en dat de groep een hecht team is: "De Spanjaard Carlos Sastre is onze leider. Van de Luxemburgse broertjes Andy en Frank Schleck verwacht ik ook veel en daar omheen rijden natuurlijk ook nog mannen als Fabian Cancellara, Stuart O’Grady en Jens Voigt. Voor Andy wordt het zijn eerste Tour. Het is een uitgelezen kans om ervaring op te doen want meer dan in welke wedstrijd ook draait het daar om in de Tour."

Sastre maakte in de aanloop naar de Tour geen indruk, maar volgend Riis is er niets aan de hand: "Neem van mij aan dat hij er wel zal staan. Zijn uitslagen waren dit voorjaar niet zo denderend maar Carlos heeft het nooit moeten hebben van bijvoorbeeld de tijdritten. Hij heeft zijn programma afgewerkt zoals het hoorde, dus zie ik geen enkel probleem."